Mulch folija -Eiffel spa

Upotreba plastike i posebno polietilena u oblasti poljoprivrede razvila se i intenzivirala u različitim oblastima primjene a poebno mjesto zauzima mulch folija .

U okviru ovog segmenta, Eiffel je u mogućnosti da ponudi različita rešenja koja zadovoljavaju potrebe klijenata.

  • Zagrijavanje tla

Additivato

Additivato folija za malčiranje je transparentna i omogućava odličan prenos svjetlosti. To osigurava dobro zagrijavanje korijena tla i biljaka, osiguravajući bolji balans vode za tlo da zadrži svoju vlagu. Pogodan je za zimske usjeve na hladnim područjima i berbe ranih usjeva.

Njezina  UV stabilizacija sprečava prerano starenje i degradaciju na kraju berbe, što ja čini pogodnom za kultivaciju i mehanizovanu berbu u bilo koje doba godine.

Addiplus

Addiplus film, rezultat kombinacije inovativne 5-slojne ekstruzije i najnovijih polimernih mješavina, kombinira karakteristike Additivata s odličnim mehaničkim svojstvima koja ga svrstavaju u sam vrh kategorije.

  • Fotoselektivna

Verde UV (Zeleni UV)

Verde UV film je inovativno rješenje za suzbijanje korova jer značajno smanjuje PAR (svjetlo koje se koristi za fotosintezu) uz održavanje visoke temperature tla.

Fumè Additivato

Fumè film je dobar kompromis između Additivato filma i Verde UV filma, a posebno je pogodna za malčiranje u hladnim mjesecima  npr.za uzgoj tikvica

  • Klasična much folija

Nero (crna)

Nero film za malčiranje nudi najbolji herbicidni učinak jer sprečava rast korova i ograničava porast temperature tla.

Multibio

Multibio film je biorazgradiv i certifikovan kao “OK biorazgradivo ” (br. S0818). Nudi se u debljini od 15 µm i dostupan je na zalihama u širinama 80, 100, 120 i 140 cm.

Bianco / Nero (bijela / crna)

Bianco / Nero folija za malčiranje je 3 ili 5 slojni koekstrudirani film. Crna strana na zemlji osigurava odličnu zadržavanje vode i herbicidni učinak. Bijela strana odražava sunčeve zrake i garantira veliku količinu svjetlosti. Glavne prednosti su: kontrola plijesni i biljnih bolesti i odbijanje insekata. Preporučena debljina je 70 mikrona.

  • Specijalni proizvodi

EVA Nero Vigna

EVA Nero Vigna film se preporučuje za višegodišnje voćnjake, vinograde i pošumljavanja. Preporučena debljina je 120 mikrona.

Nero Barbatelle

Nero Barbatelle film ima formulacije / mehanizme posebno dizajnirane da se lako uklone ručno ili mašinski na kraju svog životnog ciklusa.Eiffel nudi Nero Barbatelle uzdužnu perforaciju kako bi lako razdvojio dvije ivice i izuzetno prilagodljiv uzorak perforacije.

Prečnik rupe: 6-8-10-12 mm.

Minimalna frekvencija otvora: 5 cm.

  • Perforirani i predperforirani

Tvrtka može odgovoriti  na različite potrebe kupaca i proizvesti  izuzetno prilagodljive filmove za malčiranje, bilo različitih širina, debljina, razmaka otvora , perforiranih itd

Možemo proizvesti filmove sa pojedinačnim, dvostrukim ili višestrukim redovima (do 6 redova). Osim toga, rupe mogu biti izmjenične ili paralelne.

Promjer otvora je također prilagodljiv: 4, 6, 8, 10 cm.

Komentari su zatvoreni.