Liqhumus 18 – tečni kalij humat
Liqhumus 18 – tečni kalij humat

Liqhumus 18 – tečni kalij humat

LIQHUMUS® 18 -tečni kalij humat

je suspenzija kalij humata s bioaktivnim huminskim i fulvinskim kiselinama. To je vodotopivi visokokvalitetni stimulator rasta biljaka i regenerator tla, a može se primijeniti na sva poljoprivredne i hortikulturne kulture  putem tla i lista. Nadalje, to je trajna humusna tvar koja se ne može lako razgraditi mikroorganizmima u tlu. Može se koristiti sama ili u kombinaciji s većinom gnojiva.

LIQHUMUS® 18 -tečni kalij humat

  se dobiva se alkalnom ekstrakcijom iz njemačkog Leonardita (visoko oksidirani lignit). Ona proizlazi iz kemijske i biološke humifikacije biljaka i drugih organskih tvari, biološke aktivnosti i geoloških procesa. Leonardit daje vrlo visok sadržaj huminskih i fulvinskih kiselina i prirodnih, biološki aktivnih elemenata u tragovima.

 • Povećava prinos i poboljšava kvalitetu biljaka
 • Poboljšava strukturu tla i sposobnost zadr-žavanja vode
 • Povećava i stimulira korisne mikro -organizme u tlu
 • Povećava kapacitet izmjene kationa tla (CEC)
 • Povećava učinkovitost gnojiva i smanjuje ispiranje hranjivih tvari
 • Potiče razvoj korijena
 • Djeluje kao prirodni kelator za mikronutrijente u alkalnim tlima i povećava njihovu dostupnost biljkama
 • Smanjuje stres zbog suše i slanosti i / ili primjene pesticide
 • Povećava klijavost sjemena i povećava razvoj korijenčića
 • Smanjuje ostatke herbicida i drugih otrovnih tvari u tlu
 • Odgađa razgradnju ultraljubičastih nestabilnih sredstava
KULTURANAMJENAPREPORUČENA DOZA
U svim kulturamaKondicioniranje tla, povećanje plodnosti tla i iskorištavanje gnojiva25-30 L/ha podijeljeno u nekoliko doza u sezoni (5-10 L/ha)
Povrće u zaštićenom prostoruKondicioniranje tla, povećanje plodnosti tla i iskorištavanje gnojiva35-45 L/ha podijeljeno u nekoliko doza u sezoni (5-10 L/ha)
Voćnjaci I vinogradiKondicioniranje  tla, stimulacija rasta korijena, povećanje plodnosti tla i iskorištavanje gnojiva35-45 L/ha podijeljeno u nekoliko doza u sezoni (5-10 L/ha)
Povrće na otvorenomKlimatizacija tla, stimulacija rasta korijena, povećanje plodnosti tla i iskorištavanje gnojiva25-30 L/ha podijeljeno u nekoliko doza u sezoni (5-10 L/ha)
Žitarice , krompir, mahunarkeKlimatizacija tla, stimulacija rasta korijena, povećanje plodnosti tla i iskorištavanje gnojiva25-30 L/ha podijeljeno u nekoliko doza u sezoni (5-10 L/ha)
Ukrasne biljke I rasadniciKlimatizacija tla, stimulacija rasta korijena, povećanje plodnosti tla i iskorištavanje gnojiva35-45 L/ha podijeljeno u nekoliko doza u sezoni (5-10 L/ha) ili 5 L/m3 u pripremi substrata
Folijarni tretmanStimulacija rasta, poboljšava djelovanje folijarnog gnojiva0.7-1.5 L/1000 L vode svakih 14 dana u sezoni

Liqhumus tečno gnojivo organsko
LIQHUMUS® 18
LIQHUMUS® 18
TEST LIQHUMUS® 18